DIY: Pimp je keuken op met deze zelf gemaakte theedoeken

De keuken is een plek waar je regelmatig bent of die je vanuit de woonkamer ziet. Qua keuken kiezen we vaak een neutrale kleur, omdat we deze niet snel gaan verbouwen als we er na een jaar op uitgekeken zijn.

Daarom is het leuk om met kleur in accessoires te spelen. In deze blog doen we dat met theedoeken. Ik heb verschillende designs gemaakt. Laat je creativiteit de vrije loop in kleur, figuur, stof en ophang mogelijkheden.

Ik heb linnen gebruikt met een weefsel. Dit is dik genoeg voor een theedoek en droogt goed af. Je kunt natuurlijk ook witte theedoeken kopen en die verven. Je hebt afplak-tape, liniaal, textielverf, naaimachine, lint, pipet en ringen nodig. Ieder merk textielverf heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Lees deze daarom goed door. Let wel op dat de verf niet te dun is, want dan loopt je verf uit.

Ik heb gebruik gemaakt van vier technieken. De stippen zijn gemaakt met een pipet, rustig hier en daar een druppel laten vallen. De cirkels maak je met bekers en/of doppen, het randje met verf bedekken en dan stempelen. De ruitjes maak je met een blokje hout en touw er om heen en dan stempelen. De zwarte ruitjes maak je met afplak-tape, je maakt met het tape een figuur en dan verf je de vakjes in met een kwast. Het is mooi om dit van donker naar licht te doen. Een tip: Maak een vlak met afplak-tape waarin je wilt gaan verven, dat maakt het strak en werkt fijn.

 

Als de verf droog is, bedenk je een manier om de theedoek op te hangen. Met een ring door het stof of door een leren band of met een lintje. Als je het leuk vindt, kan je ook nog een lint rondom de theedoek naaien aan de voor en/of achterkant.

 

Gerlinde Langerak
Gerlinde Langerak

Gerlinde (’89) begeleid jongeren en heeft een opleiding gevolgd voor binnenhuisontwerper. Ze wordt blij van mooie foto’s, cheesecake, koffie, fijne mensen, creatieve ideeën en mooie ontwerpen. Deze dingen komen samen op haar eigen blog LINNIG.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.