DIY: 5x de leukste manieren om je cadeautjes in te pakken

Ik ben gek op cadeautjes geven (en krijgen natuurlijk – al durft men dat vaak niet aan met die specifieke smaak van mij). Heerlijk om iemand (spontaan) te verrassen met een kleinigheidje of iets moois uit te zoeken voor een speciale gelegenheid.

Ik vind het extra leuk om van een cadeautje iets bijzonders te maken door het mooi in te pakken, zo is de verpakking vaak al een cadeautje op zich!

Er zijn natuurlijk oneindig veel mooie inpakpapiertjes en die verzamel ik dan ook maar al te graag omdat het zo gezellig staat in een papieren zak op mijn werkkamer. Toch pak ik cadeautjes het liefst in met bruin kraftpapier omdat dit een ideale basis is om een cadeautje nét even wat extra’s te geven. Met een gouden glitter bijvoorbeeld of een mooie strik. Ik laat je de 5 leukste manieren zien om je cadeautjes in te pakken. Maar eerst nog even wat algemene inpaktips:

  • Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk papier gebruikt om je cadeautje in te pakken, dit zorgt voor het meest strakke resultaat.
  • Vouw randjes cadeaupapier om, dat staat netter en strakker dan een afgeknipt randje.
  • Gebruik mat doorzichtig plakband (of een mooi kleurtje washitape).

1. Met strik
Easy does it, pak een kwast en een potje verf en schilder een mooie strikvorm op het cadeautje. Even laten drogen en klaar!

2. Met boodschap
Vaak geef je met een cadeautje ook een kaartje, verwerk het kaartje dan in je cadeauverpakking door het in een mooie enveloppe te doen en er een veer of takje eucalyptus bij te binden.

3. Met glitter
Glitters zijn al-tijd goed! Dit glitterrandje maak je door een baan van plakband met de plakkende kant naar boven om je pakje te plakken. Strooi er glitters overheen, veeg de overtollige glitters weg en je hebt de subtiele feestelijke touch te pakken!

4. Met bestek
Geef je een kookboek cadeau? Dan is het leuk om een houten besteksetje om je cadeautje te binden om zo al een tipje van de sluier op te lichten

5. Met vlaggenlijn 
Feest met een zelfgemaakte vlaggenlijn van verschillende strookjes papier. Maak gaatjes in de vaantjes en rijg ze aan een mooi touwtje dat je aan de achterkant van je cadeautje strikt.

 

Marlies Huisman
Marlies Huisman

Marlies (1989) woont in Zwolle met man Jasper en dochter Madée (december 2016) en is verliefd op, zo niet verslaafd aan: fotografie, schrijven, styling, interieur, tijdschriften, cheesecake, thee en confetti. Het liefst ontdekt zij, gewapend met haar camera, nieuwe steden en de leukste hotspots voor Lovetoshare.nl. Maar ze is ook een echte huismu(t)s, het is fijn om thuis te komen en te zijn. In hun jaren-30-huis creëert ze vaak nieuwe stylinghoekjes, maakt ze DIY’s of drinkt ze liters thee met zelfgebakken taart. Dit alles deelt zij op haar blog: Mliees.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.